Rødspættefileter med nye kartofler vendt i løvstikke
Vi får for lidt fisk i hverdagen. Fisk er blevet til fest- og restaurantmad, men stegte rødspættefileter er nu noget af det nemmeste hverdagsmad – også hvis man er mange til bords. Med nye kartofler til kogt med løvstikke er denne ret indbegrebet af sommerstemning.
Ingredienser
- Til fisken
- 4 stk rødspættefileter a 150 g
- Salt og friskkværnet peber
- 100 g Løgismose rugmel
- 100 g Løgismose smør til stegning
- 1 spsk smagsneutral olie til stegning
- Til kartoflerne
- 500 g nye kartofler
- 1 spsk groft salt
- ½ bundt frisk løvstikke
- 2 stk bananskalotteløg
- 1 stk citron revet skal herfra
- 200 g Løgismose smør og citronsaft til sauce (valgfrit)
Sådan gør du
Rødspættefileter
Step 1. Krydr rødspættefileterne med salt og peber, og vend dem i rugmelet. Lad smør og olie bruse af på en middelvarm pande, og steg rødspættefileterne gyldne, lige inden servering.
Kartofler
Step 1. Kog kartoflerne i en stor gryde med vand, salt og stilkene fra løvstikken i 12-14 minutter.
Step 2. Pil og hak skalotteløgene fint.
Step 3. Lad kartoflerne trække i kogevandet, til de er møre, og anret dem i en stor skål med finthakket løvstikkeblade, revet citronskal og skalotteløg.
Step 4. Lav evt. en sauce af 200 g smør, som brunes og tilsættes citronsaft.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...