Riz au lait
Fransk fusion af risalamande og risengrød.
Ingredienser
- Karamelsauce
- 3 dl fløde
- 1 dl brun farin
- 1 dl ahornsirup
- ½ stk vaniljestang korn herfra
- 50 g Løgismose smør
- Riz au lait
- 150 g grødris
- 1 l Løgismose sødmælk
- ½ tsk salt
- ½ stk vaniljestang
- 120 g sukker
- 1½ dl æggeblomme
- 120 g grofthakkede ristede mandler
- 2½ dl Løgismose piskefløde
- 2 spsk grand marnier
- Pynt
- 1 håndfuld ristede mandler
- Evt. lidt grønt, f.eks. citronmelisse eller verbena
Sådan gør du
Karamelsauce
Step 1. Kom alle ingredienserne, på nær smør, i en kasserolle og kog ind ved jævn varme, til saucen begynder at tykne.
Step 2. Tag kasserollen af komfuret og lad saucen køle lidt af, inden smørret monteres i. Stil derefter på køl.
Riz au lait
Step 1. Skyl risene under koldt vand og kog dem møre i en kasserolle med mælk, salt og vaniljekorn. Husk at koge stangen med.
Step 2. Pisk sukker og æggeblomme til en lys og luftig skum.
Step 3. Når risene er møre, vendes æggemassen i kasserollen sammen med de ristede mandler og koges hurtigt op. Tag risene af blusset, hæld den kolde fløde i under omrøring og smag til med Grand Marnier.
Step 4. Kom risene i portionsskåle og anret med karamelsaucen på toppen. Pynt gerne med lidt ristede mandler og grønne urter.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...