Ristet pighvar med gulerødder og lakridssauce
Denne ret er en hyldest til mangfoldigheden. Om ikke andet, så i hvert fald en opfordring til at efterspørge og bruge de mange forskellige sorter, der findes af, hvad vi ofte betragter som hverdagsgrøntsager. Guleroden er et godt eksempel. Den findes i mange varianter, former og farver, som alle har hver sin særegne smag og struktur.
Ingredienser
- Pighvar
- 600 g pighvarfilet
- 2 spsk vindruekerneolie
- 2 spsk Løgismose smør
- Salt og friskkværnet peber
- Lakridssauce
- 1 stk finthakket skalotteløg
- ½ stk citron skal herfra
- 1 spsk vindruekerneolie
- 1 knivspids safran
- ½ tsk lakridspulver
- 1 dl Noilly Prat
- 3 dl hønsefond
- 3 dl fiskefond
- ½ dl Løgismose piskefløde
- 3 spsk creme fraiche 38%
- Salt og friskkværnet peber
- Gulerødder
- 24 stk små gulerødder med top af forskellig sort og farve
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 spsk vindruekerneolie
- 4 kviste citrontimian
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Pighvar
Step 1. Læg pighvarfileterne på en tallerken og krydr dem med salt og peber. Sæt fisken på køl, mens du tilbereder saucen og gulerødderne.
Step 2. Steg fileterne gyldne på den ene side på en rigtig varm pande i lidt olie, kom en klat smør på og lad fisken stege videre i ca. 1⁄2 minut. Vend fisken og steg den i ca. 1 minut alt efter tykkelse på fileten.
Lakridssauce
Step 1. Sauter det hakkede skalotteløg og citronskallen i olie i en gryde, til løgene er glasklare. Tilsæt safran, lakrids og Noilly Prat, lad det koge ind til det halve og kom så hønse- og fiskefond på. Kog igen ind til det halve og monter med fløde og cremefraiche under piskning. Lad saucen koge ind, til den får en tyk og cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
Gulerødder
Step 1. Vask gulerødderne rene med en svamp og klip toppene af, så der er 1-2 cm tilbage. Kom lidt smør og olie på en pande og steg rødderne med citrontimian. Smag til med salt og peber.
Pynt
Step 1. Evt. lidt plukket bronzefennikel
Step 2. Kom lidt sauce på lune tallerkner og anret fisken ovenpå. Fordel gulerødderne og pynt evt. med lidt bronzefennikel.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...