1/5/2020
|
Magasin 3 2020
Risotto med asparges
Sprøde og pivfriske grønne asparges er en af sæsonens lækreste råvarer, som kan inddrages på utallige måder i køkkenet. Er aspargesene helt friske, kan og bør de nydes efter minimal tilberedning. Prøv dem som her i en cremet risotto, hvor de bibringer en karakteristisk smag, let sprød konsistens og den fineste grønne farve. Nyd retten med et køligt glas Sancerre fra Domaine Romain Reverdy og byd sommeren velkommen.
Ingredienser
- 1 liter hønsebouillon
- 350 g friske grønne asparges
- 20 g smør
- 2 store skalotteløg
- 4 dl risotto ris
- Olivenolie
- 1½ dl tør hvidvin eller hvid vermouth
- Saften af 1 citron
- 50 g parmesanost
- Salt
- Friske ærteskud
Sådan gør du
Step 1. Snit løgene fint og sautér dem i olien i en gryde. Ris og vin kommes i gryden.
Step 2. Når vinen er kogt ind, tilsættes bouillonen. Der skrues ned på medium varme og risene røres ofte igennem.
Step 3. Skyl aspargesene og knæk den nederste del af stænglerne. Skær dem i mundrette stykker.
Step 4. Varm en pande med lidt olie og smør og steg aspargesene i et par minutter; de skal stadig have masser af bid! Krydr med salt og peber og stil panden til side.
Step 5. Når risene er møre, efter ca. 25 minutter, tilsæt da smør, parmesan, citronsaft og de ristede asparges. Rør det hele godt igennem og smag til.
Step 6. Servér risottoen med friske ærteskud eller grønne asparges, fintsnittet på mandolinjern på toppen og ekstra parmesan, hvis humøret tillader det.
Andre forslag
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...