Løgismose i Netto
Risalamande med et pift
Med Løgismose kogte kerner og lun kirsebærsauce.
Ingredienser
- Risengrød
- 180 g grødris
- 1 l Løgismose sødmælk
- 3 dl vand
- 2 spsk sukker
- 1 knivspids salt
- Risalamande
- ¼ l Løgismose piskefløde
- 100 g mandler - rå eller smuttede
- 2 stk Løgismose polynesisk vaniljestang
- Med et pift
- 2 stk stjerneanis
- 1 stk kanelstang
- Citronsaft
- Sirup eller honning
- 1 dl vand
Sådan gør du
Risengrød
Step 1. Bring vand, grødris og sødmælk langsomt i kog i en tykbundet gryde. Rør rundt imens, så mælken ikke brænder på.
Step 2. Lad det simre under låg i ca. 20 minutter under let omrøring.
Step 3. Tilsæt en smule salt og 2 spsk sukker og rør godt rundt.
Step 4. Tag nu den smagsneutrale risengrød af varmen og lad den køle helt af.
Risalamande
Step 1. Flæk 2 vaniljestænger og skrab vaniljekornene ud med spidsen af en kniv.
Step 2. Bland vaniljekornene i piskefløden og pisk den luftig og let fast, uden den tykner.
Step 3. Hak rå eller smuttede mandler groft, så splitterne tilfører bid til grøden, uden at være for store.
Step 4. Vend risengrød og flødeskum forsigtigt sammen med en grydeske eller spatel. Rør ikke for kraftigt, så flødeskummen bliver mere fast undervejs.
Step 4. Tilsæt mandler og vaniljekorn og vend det igen forsigtigt sammen med risengrød og flødeskum. Lad risalamanden trække et par timer på køl.
Servering
Step 1. Lun et glas Løgismose kirsebærsauce og nyd risalamanden til enhver tid!
Tip
Ønsker du at pifte risalamanden lidt op, kan du prøve følgende: Lun 1 dl vand i en lille gryde, tilsæt 2 stjerneanis, 1 hel kanelstang, lidt citronsaft og lidt sirup eller honning. Kog det forsigtigt op. Så snart væsken koger, tag den da af varmen og lad den stå 15 min. Vend dernæst forsigtigt væsken i risalamanden.
Andre forslag
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...