Risalamande med brændte mandler
Den herlige afslutning på julemiddagen.
Ingredienser
- Risalamande
- 100 g grødris
- 7½ dl Løgismose sødmælk
- ½ tsk salt
- 1 stk Løgismose polynesisk vaniljestang korn herfra
- 4 spsk sukker
- 2½ dl Løgismose piskefløde
- Brændte mandler
- 2 dl mandler
- 1 dl sukker
- ½ dl vand
- Tilbehør
- 1 glas god Kirsebærsauce
Sådan gør du
Risalamande
Step 1. Varm mælken op til kogepunktet, tilsæt sødmælk, salt, vaniljekorn og sukker og lad det simre ved svag varme i ca. 45 min. Rør ind i mellem og hold øje med, at det ikke brænder på. Træk gryden af varmen, og lad grøden trække ca. 30 min. Sæt den i køleskabet til dagen efter. Pisk fløden til en let skum og vend den herefter sammen med risengrøden lidt ad gangen.
Brændte mandler
Step 1. Kom mandler, sukker og vand i en gryde. Når vandet er kogt væk, begynder sukkeret at karamellisere. Fortsæt til sukkeret krystalliserer (det er normalt ikke noget, man ønsker, men her er det meningen). Bliv ved med at røre let rundt indtil mandlerne er helt blanke. Hæld dem på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Hak herefter groft.
Servering
Step 1. Find 4 glas i passende størrelse, gerne høje og smalle, og byg retten op i lag som en trifli. Start med risalamande, så kirsebærsauce, risalamande osv. indtil glasset er fyldt. Slut af med risalamande og mandlerne drysset henover. Er det juleaften, skal der selvfølgelig gemmes en hel mandel i et af glassene.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...