30/11/2019
|
Magasin 9 2019
Ribollita
Når efteråret og vinterens kulde for alvor spiller med musklerne, er en fyldig og mættende suppe oplagt at servere i den dybe tallerken for at få varme og vitaminer.
Ribollita er en fyldig suppe-klassiker fra det toscanske bonde-køkken, hvor brød og grøntsager danner grundlag for den varmende suppe, som derudover indeholder kål, bønner og friske grønt- sager. Servér med grillet brød og de italienske hverdagsvine i glasset.
Ingredienser
- 4 dåser hakkede tomater
- 1 bundt bladselleri
- 8 gulerødder
- 1 stort løg
- 2 fennikel
- 5 kviste timian
- 1 kvist rosmarin
- 4 fed knust hvidløg
- 1 palmekål
- 400 g kogte cannellini-bønner
- 4 store skiver grillet brød dryppet med olivenolie
- God olivenolie
Sådan gør du
Step 1
Rens bladselleri og fjern fra stokke. Skræl gulerødder. Pil løg og hvidløg. Skyl palmekål grundigt og træk blade af stilken.
Step 2
Skær, med undtagelse af bønner og kål, halvdelen af grøntsagerne og alle fed hvidløg groft ud, og sautér dem i en gryde ved middel varme i lidt vindruekerneolie.
Step 3
Tilsæt krydderurter og de hakkede tomater sammen med 1/2 liter vand. Lad det simre i ca. 1 time. Skær imens resten af grøntsagerne i fine tern, snit kålen groft og sæt dem til side.
Step 4
Sigt suppen og smag til med salt og peber.
Step 5
Ved servering, tilsæt de fint skårede grøntsager, kål og bønner til suppen og kog kort igennem. Servér med grillet brød og olivenolie.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...