1/9/2022
|
Magasin 5 2022
Ravioli med græskar og ricotta
Det er selvfølgelig tidskrævende og kræver lidt teknik at lave sin egen pasta, men der er en stor glæde forbundet med selv at fremstille en ret fra bunden – og så smager hjemmelavet pasta tusinde gange bedre end det, der kan købes for penge. Når du først mestrer en god pastadej, kan den bruges til spaghetti, lasagneplader, tortellini, ravioli og som her cappellacci. Fyldet kan varieres efter sæson og efter, hvad du har i køleskabet og krydres med alt fra citronskal og timian til Masala og valnødder. Sæsonen for græskar er netop skudt i gang og sammen med ricotta, revet parmesan og muskat har du fyldet til en skøn specialitet fra den norditalienske by Ferrara i Emilia-Romagna. I den oprindelige version knuses et par amaretti kager også i fyldet, og vi kan kun anbefale at gøre norditalienerne kunsten efter, hvis du er heldig at have sådanne i huset.
Ingredienser
- Pastadej
- 2 stk mellemstore æg
- 200 g Løgismose Tipo 00
- Græskarfyld
- 1 stk lille hokkaido græskar
- 2 spsk olivenolie
- 250 g ricotta
- 1 håndfuld revet parmesan
- Salt
- Peber
- Sauce
- 2 spsk Løgismose smør
- 12 stk salvieblade
- 2 stilke timian blade herfra
Sådan gør du
Pastadej
Step 1. Hæld melet ud på bordet, og lav en fordybning i melet, hvori de 2 æg slås ud.
Step 2. Pisk med en gaffel æg og mel sammen, lidt ad gangen, inden du bruger hænderne til at ælte dejen i ca. 3-5 min., til du har en homogen dej. Dejen kan virke meget tør i starten, men den vil samle sig, hvis du arbejder nok med den, så vær tålmodig.
Step 3. Pak dejen ind i film, og sæt på køl i minimum 30 min.
Græskarfyld
Step 1. Vask græskarret, og del i 8-12 grove stykker. Vend græskarstykkerne med olivenolie, salt og peber.
Step 2. Bag i græskarstykker i ovnen på 200 °C i ca. 25 min, til græskarret kan moses let med en gaffel. Lad græskarstykkerne køle ned, og fjern skindet på dem, inden de røres sammen med ricotta, revet parmesan, muskatnød, salt og peber.
Cappellacci
Step 1. Rul pastadejen tyndt ud på et meldrysset bord, enten med en kagerulle eller på pastamaskine. Vær ikke bange for at bruge godt med Tipo 00 mel undervejs, hvis dejen virker fugtig og klistret.
Step 2. Skær kvadrater på 6x6 cm af den udrullede tynde pastadej.
Step 3. Placér ca. 1 tsk. af fyldet i midten af firkanten.
Step 4. Fold fra hjørne til hjørne, og klem siderne sammen. Sørg for at alt luften er klemt ude. Hvis dejen virker tør og ikke vil lukke helt sammen, når den klemmes, kan siderne pensles med lidt vand.
Step 5. Fat venstre og højre ende af trekanten, og bring dem under trekanten, hvor de mødes og klemmes sammen. Den sidste spids bøjes let tilbage.
Step 6. Placer dine færdig-foldede cappellacci på et meldrysset underlag, hvor de godt kan stå i et par timer.
Anretning
Step 1. Kog pastavand. Tilsæt rigeligt salt, når vandet koger.
Step 2. Kom smør på en middelvarm pande og lad det bruse op.
Step 3. Kom salviebladene på panden, således at de ”friteres” i det varme smør. Tag dem af, så snart de sprøde og læg på en køkkenrulle.
Step 4. Kog cappellacci i ca. 3 min, til de begynder at komme op til overfladen.
Step 5. Kom cappellacci på panden med smør, og tilføj lidt af pastavandet, så saucen får den konsistens, som du ønsker. Vend det hele godt sammen i panden så pastavandet emulgerer med smørsaucen.
Step 6. Pynt med de friterede salvieblade og revet parmesan.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...