Råstegt hummer
Som de vise mænd fra østerland godt kan lide den.
Ingredienser
- 2 stk hummer a 600 g (dansk er at foretrække)
- 1 stk stort skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- Lidt frisk rød chili
- 1 cm skrællet frisk ingefær , fintrevet
- ½ tsk madraskarry
- ¼ stk citron saften herfra
- 100 g Løgismose smør
- 1 dl vand
- 4 stk tørrede abrikoser
- 4 stk tørrede figner
- 6 stk store saltede grønne oliven udstenet
- 4 håndfulde frisk spinat , omhyggeligt skyllet og slynget fri for vand
Sådan gør du
Step 1.
Sæt en stor gryde over med masser af vand til hummeren.
Step 2.
Sauter skalotteløg, hvidløg, chili, ingefær og karry i en gryde med lidt af smøren. Tilsæt saft af den halve citron og 1 dl vand. Kog det hele godt igennem og pisk eller blend smørret i blandingen med en stavblender. Smag omhyggeligt til med salt og peber samt eventuelt yderligere citronsaft.
Step 3.
Skær abrikoser, figner, dadler og oliven i ”stifter”.
Step 4.
Dræb hummeren med et stik i nakken og blancher herefter 3 minutter i det spilkogende vand.
Step 5.
Tag hummeren op af gryden og afkøl i isvand.
Step 6.
Pil hummeren ud af skallen evt. med hjælp fra vores skaldyrssæt fra De Buyer. Flæk halen på langs og fjern eventuelt tarmen.
Step 7.
Krydr omhyggeligt med salt og peber og steg hummerkødet 1 minut på hver side i smør ved god varme med en kvist frisk rosmarin.
Step 8.
Sauter spinaten i lidt smør og krydr med salt og peber.
Step 9.
Anret spinaten på lune tallerkener. Anret her på hummeren dekorativt og pynt med oliven, figen og abrikos og slut med saucen.
Tip
Kog eventuelt hummerfond på skallerne.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...