12/2/2024
|
Løgismose i Netto
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra det orientalske køkken fuld af smag og fylde – og som tilmed er nem at tilberede.
Guleroden er en af de mest almindelige grøntsager i Danmark. Vi nyder dem rå i madpakken, revet i råkostsalater, kogt sammen med kartofler, men også bagt, hvorved de bliver søde og let karamelliserede.
Ingredienser
- 8 gulerødder i forskellige størrelser
- Olivenolie
- Flagesalt
- 2 dl quinoa
- 75 g feldsalat
- ½ bøtte Løgismose salattern
- 3 spsk sesamfrø
- 1 bøtte Løgismose chilihummus
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Step 2
Skyl gulerødderne grundigt. Skær enderne af og del i halve. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skæresiden opad. Hæld olivenolie over gulerødderne og drys med flagesalt.
Step 3
Bag gulerødderne i ovnen i omkring 35-45 minutter. Gulerødderne skal være møre med let bid, have en let gylden farve og ikke være brankede.
Step 4
Kog imens quinoa efter anvisning på pakken.
Step 5
Rist sesamfrø på en varm, tør pande til de er let gyldne – pas på, de brænder nemt på.
Step 6
Byg salaten op i en stor skål eller på et fad med en blanding af quinoa, feldsalat, bagte gulerødder og salattern. Afslut med et sting god olivenolie, ristede sesamfrø og med Løgismose chilihummus på siden. Du kan også anrette chilihummus direkte på salaten.
Step 7
Servér salaten til både frokost og aften – enten som den er med godt brød til eller som tilbehør til for eksempel falafler eller stegt kylling.
Tip
Du kan finde chilihummus på hylden i Netto sammen med resten af Løgismose spreads, som du naturligvis også kan spise til salaten.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...