1/4/2025
|
Magasin 1 2025
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritter på siden. I dag serverer vi bistrodarlingen Steak au Poivre med kylling – poulet – fremfor steak.
Brug grøn Madagascarpeber til saucen, der bringer både noter af citrus og skovbund, som komplementerer den markante sauce og det saftige kød.
I glasset insisterer sommelieren på den rødfrugtede Syrah fra det nordlige Rhône, som også byder sig til med noter af forskellige aromatiske pebre.
Ingredienser
- 2 stk Løgismose kyllingebryster
- 1 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- 25 g Løgismose smør
- ½ dl Cognac
- 1 løg
- 1 spsk Madagaskar peperkorn (forhandles i vores butik på Nordre Toldbod)
- 2 dl Løgismose piskefløde 38%
- 2 dl bouillon kalvefond (hønse- eller oksefond)
- Sennep
- 2 spsk Løgismose creme fraiche 18%
- Pommes frittes af god kvalitet
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Tænd ovnen på 200 °C.
Step 2
Varm en pande op med olivenolie og smør ved forholdsvis høj varme. Steg kyllingebrysterne, indtil de har en lysebrun stegeflade. Tilsæt Cognac, og sæt en lighter til umiddelbart efter og flambér kyllingebrysterne (hold hovedet væk).
Step 3
Placér kyllingebrysterne i et ildfast fad. Smør undersiden med sennep, og krydr med salt og peber. Steg kyllingebrysterne færdigt i ovnen i ca. 12 min.
Step 4
Hak løg fint, og tilsæt til panden, hvor kyllingerne blev stegt, sammen med knust Madagascarpeber, og lad simre i et par minutter. Hæld derefter fløde og bouillon ved, og kog sammen. Smag til med sennep, creme fraiche og salt og peber. Tilsæt evt. lidt majsstivelse, hvis saucen er for tynd.
Step 5
Tag kyllingen ud af ovnen, og lad den trække 10 min. Tilbered imens pomfritterne som anvist på pakken.
Step 6
Servér kyllingebrysterne med sprøde pomfritter, sauce og evt. en grøn salat.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...