17/12/2019
|
Løgismose i Netto
Poulard en cocotte
Løgismose Poulard er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Poulards opdrættes som frilandskyllinger og bor i kyllingehuse i skovene omkring Les Landes ved Pyrenæerne. Her fodres de med lokalt dyrkede korn og majs samt mælk, for at tilføre kødet mere fedt og dermed smag. Kyllingerne slagtes først, når de er 120 dage gamle. Nyd f.eks. den saftige og smagsrige poulard til julemiddagen i stedet for andesteg.
Ingredienser
- 1 Løgismose poulard
- 2 spsk Løgismose olivenolie
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 helt hvidløg halveret på tværs
- 2 dl hvidvin
- 1½ dl vand
- 7 pillede bananskalotteløg
- 3 gulerødder skåret i grove stykker
- 1 citron saft og skal heraf
- Frisk timian rosmarin og salvie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på 140 °C varmluft.
Step 2.
Krydr poularden med salt, både indvendig og udvendig. Brun poularden grundigt af på alle sider, i olie og smør, ved lav varme, i en stegegryde med tilhørende låg.
Step 3.
Ordn imens grøntsagerne og skær dem i meget grove stykker.
Step 4.
Tilfør hvidløg, urter og hvidvin til poularden, når den er brunet af og lad det simre til hvidvinen er kogt ind til ½ dl, og tilsæt da vandet. Kom låg på gryden og sæt gryden i ovnen.
Step 5.
Tilsæt løg, gulerødder og citronskal efter 30 minutter og lad poularden ovnstege yderligere 45 – 50 minutter i gryden under låg.
Step 6.
Tag poularden op af gryden og lad den trække i 15 minutter mens den holdes varm, inden udskæring. Hold også løg og gulerødder lune.
Step 7.
Tilbered evt. en sauce af stegeskyen, imens poularden trækker.
Step 8.
Skær Poularden ud og krydr med salt, peber og lidt citronsaft.
Serveringsforslag
Glaserede kastanjer, stegte kartofler og rødkålssalat med mandler og appelsin.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...