16/12/2019
|
Løgismose i Netto
Poulard en cocotte
Løgismose Poulard er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Poulards opdrættes som frilandskyllinger og bor i kyllingehuse i skovene omkring Les Landes ved Pyrenæerne. Her fodres de med lokalt dyrkede korn og majs samt mælk, for at tilføre kødet mere fedt og dermed smag. Kyllingerne slagtes først, når de er 120 dage gamle. Nyd f.eks. den saftige og smagsrige poulard til julemiddagen i stedet for andesteg.
Ingredienser
- 1 Løgismose poulard
- 2 spsk olie
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 helt hvidløg , halveret på tværs
- 2 dl hvidvin
- 1½ dl vand
- 7 pillede bananskalotteløg
- 3 gulerødder , skåret i grove stykker
- 1 citron , saft og skal heraf
- Frisk timian , rosmarin og salvie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på 140 °C varmluft.
Step 2.
Krydr poularden med salt, både indvendig og udvendig. Brun poularden grundigt af på alle sider, i olie og smør, ved lav varme, i en stegegryde med tilhørende låg.
Step 3.
Ordn imens grøntsagerne og skær dem i meget grove stykker.
Step 4.
Tilfør hvidløg, urter og hvidvin til poularden, når den er brunet af og lad det simre til hvidvinen er kogt ind til ½ dl, og tilsæt da vandet. Kom låg på gryden og sæt gryden i ovnen.
Step 5.
Tilsæt løg, gulerødder og citronskal efter 30 minutter og lad poularden ovnstege yderligere 45 – 50 minutter i gryden under låg.
Step 6.
Tag poularden op af gryden og lad den trække i 15 minutter mens den holdes varm, inden udskæring. Hold også løg og gulerødder lune.
Step 7.
Tilbered evt. en sauce af stegeskyen, imens poularden trækker.
Step 8.
Skær Poularden ud og krydr med salt, peber og lidt citronsaft.
Serveringsforslag
Glaserede kastanjer, stegte kartofler og rødkålssalat med mandler og appelsin.
Andre forslag
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Konditorens risalamande
Konditorens risalamande laves fra bunden og grøden røres med letpisket økologisk fløde og hakkede...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...