Pocherede østers og nye løg
Ingredienser
- Løg
- 8 stk nye løg
- 2 spsk vindruekerneolie
- Salt og friskkværnet peber
- Østers
- 24 stk østers
- Urtesauce
- ½ bundt dild
- ½ bundt kørvel
- 25 g Løgismose smør
- ½ dl citron
- Lakserogn
- 30 g lakserogn
- Pynt
- Lidt friske urter, f.eks. dild og kørvel
Sådan gør du
Løg
Step 1. Skær løgene på langs, smør skærefladen med olie og krydr med salt og peber. Grill dem godt på begge sider, til de er tilberedte, men stadig sprøde. Pil løgskallerne fra hinanden, udvælg 24 af de flotteste skaller og hold dem lune.
Østers
Step 1. Sæt en lille sigte i en kasserolle. Åben dine østers og tag dem ud af skallen og kom dem i sigten. Gem østersvandet. Skyl østersene hurtigt fri for skaller under koldt vand og læg dem i kasserollen med østersvandet. Pocher dem let, så de lige netop bliver gennemvarme. Læg de varme østers i løgskallerne.
Urtesauce
Step 1. Hak dild og kørvel groft og kom krydderurterne i østerssaften sammen med smørret. Lad det varme forsigtigt op og blend imens med stavblenderen, så saucen skummer op. Smag saucen til med citronsaft.
Step 2. Anret saucen over de lune østers og drys med lakserogn og lidt friske urter.
Andre forslag
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...