31/8/2020
|
Magasin 5 2020
Pluma af sortfodsgris med grillet ratatouille
Selvom vi nu skriver september og dermed efterår, er der ingen grund til at pakke grillen væk. Glæd smagsløg og forlæng sommerstemningen med denne opskrift på pluma, som er en udskæring af sortfodsgrisen, der rummer en dyb, ren og rig smag. Kødets smukke marmorering sikrer en vidunderlig saftighed og serveret med grillet ratatouille med masser af olivenolie og de letløbne Chianti-vine, er du sikret en middag i absolut særklasse!
Ingredienser
- 800 g pluma af sortfodsgris
- 2 små auberginer , skåret i 3 mm tykke skiver, drysset med salt, som den trækker med ca. 30 minutter
- 2 små squash , skåret i 3 mm tykke skiver, drysset med salt, som den trækker med ca. 30 minutter
- 3 peberfrugter , én af hver farve, befriet for kerner og skåret i lange strimler
- 2 store rødløg , skåret i både
- 1 bakke San Marzano tomater , halveret
- Basilikum
- Rosmarin
- Merian
- 1 økologisk citron
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Tænd op i grillen og sørg for at den er helt varm.
Step 2.
Dup auberginer og squash tørre med køkkenrulle og marinér i olivenolie.
Step 3.
Marinér peberfrugt, tomater og rødløg i olivenolie. Obs: Tomaterne kan grilles hele på stænglerne, hvis du har købt sådanne.
Step 4.
Grill alle grøntsager til de er møre og riv skallen af citronen hen over og pluk krydderurterne henover og krydr med peber. Obs: Peberfrugter og løg krydres tillige med salt.
Step 5.
Hold grøntsagerne varme, imens plumaen grilles.
Step 6.
Krydr pluma med salt og peber, dryp med olivenolie og rosmarinblade. Grill plumaen ca. 3 minutter på hver side på en brandvarm grill.
Step 7.
Lad kødet hvile i 5 minutter, giv det 1 minut på hver side igen og skær det i tynde skiver. Servér med de lune grøntsager.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...