5/4/2024
|
Magasin 2 2024
Pizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld sommeren med fynsk ostehåndværk – rygeost – og lad osten være det nuancerede alternativ til italiensk mascarpone og ricotta på denne pizza bianco med asparges og pancetta.
Ingredienser
- Hvid pizzasauce
- ½ fed hvidløg
- 1 stængel frisk rosmarin
- 100 g Løgismose sødmælksrygeost
- 50 g Løgismose creme fraiche 18%
- 50 g Løgismose kærnemælk eller Løgismose yoghurt naturel
- Salt og peber
- Fyld
- 10 skiver pancetta
- 4 store eller 8 små hvide asparges
- Lidt god fast ost
Sådan gør du
Hvid pizzasauce
Step 1. Hak hvidløg og rosmarin fint og rør sammen med mejeriprodukterne. Smag til med lidt salt og peber.
Pizza
Step 1. Forvarm ovn til 250-300 °C – gerne med bagesten eller -stål, alternativt brug en bageplade.
Step 2. Skræl asparges og skær i bidder. Er de meget store, flæk dem da på langs.
Step 3. Stræk pizzadejen ud og smør med pizzasaucen. Fordel derpå pancetta, asparges og slut af med lidt lækkert revet ost efter eget ønske.
Step 4. Bag pizzaen i ca. 5 min. til kanten og fyldet er gyldent.
Tip
Fuldend gerne pizzaen med radisecrudité, karse, syltede rødløg, olivenolie eller andet, du ønsker.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...