5/4/2024
|
Magasin 2 2024
Pizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld sommeren med fynsk ostehåndværk – rygeost – og lad osten være det nuancerede alternativ til italiensk mascarpone og ricotta på denne pizza bianco med asparges og pancetta.
Ingredienser
- Hvid pizzasauce
- ½ fed hvidløg
- 1 stængel frisk rosmarin
- 100 g Løgismose sødmælksrygeost
- 50 g Løgismose creme fraiche 18%
- 50 g Løgismose kærnemælk eller Løgismose yoghurt naturel
- Salt og peber
- Fyld
- 10 skiver pancetta
- 4 store eller 8 små hvide asparges
- Lidt god fast ost
Sådan gør du
Hvid pizzasauce
Step 1. Hak hvidløg og rosmarin fint og rør sammen med mejeriprodukterne. Smag til med lidt salt og peber.
Pizza
Step 1. Forvarm ovn til 250-300 °C – gerne med bagesten eller -stål, alternativt brug en bageplade.
Step 2. Skræl asparges og skær i bidder. Er de meget store, flæk dem da på langs.
Step 3. Stræk pizzadejen ud og smør med pizzasaucen. Fordel derpå pancetta, asparges og slut af med lidt lækkert revet ost efter eget ønske.
Step 4. Bag pizzaen i ca. 5 min. til kanten og fyldet er gyldent.
Tip
Fuldend gerne pizzaen med radisecrudité, karse, syltede rødløg, olivenolie eller andet, du ønsker.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...