31/1/2019
|
Magasin 1 2019
Pizza bianco med palmekål og salsiccia
Pizza er en klassiker i de fleste hjemmekøkkener, ligesom den danske restaurantscene også er blevet beriget med adskillige gode spisesteder, som perfektionerer den italienske herlighed. Prøv denne pizza med smørstegt palmekål og salsiccia-pølse - en utraditionel, men umådeligt velsmagende variant.
Ingredienser
- Dej
- 15 g gær
- ½ l lunkent vand
- 500 g Løgismose Tipo 00 mel
- 200 g fin durumhvede
- 1 spsk salt
- 2 spsk olivenolie
- Fyld
- 1 bundt palmekål
- ½ bøtte ricotta
- 1 kugle bøffelmozzarella
- Lidt Løgismose smør
- 2 fed hvidløg
- 2 stk rå salsiccia-pølser , i klumper (kan købes hos velassorterede slagtere eller italienske delikatesse-forretninger)
Sådan gør du
Dej
Step 1. Opløs gæren i det lunkne vand og kom alle ingredienser i røreskålen og kør hurtigt dejen sammen, til den er glat og smidig. Lad den herefter hæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Hvis du har god tid, bliver den bedre af at stå natten over på køl.
Fyld
Step 1. Skyl palmekålen og skrub den let på bagsiden for at fjerne snavs. Fjern stokkene fra palmekålen og riv kålen ud i grove stykker.
Step 2. Opvarm en pande med en god klat smør, og steg kort hvidløg i skiver i smøren. Når hvidløget har taget en smule farve, tilsættes kål som steger med til det er faldet godt sammen. Tag panden af varmen og lad det afkøle.
Step 3. Forvarm din ovn til 280 °C eller endnu varmere hvis du kan. Har du en pizzasten kan denne varme med, ellers vend en bageplade på hovedet i ovnen og lad den varme med.
Step 4. Rul dejen tyndt ud til den størrelse, der passer dig, og placér pizzaen på bagepapir. Smør dejen med et lag ricotta, som dækker hele bunden.
Step 5. Fordel den smørstegte kål ud over pizzaen. Pil kødet ud af den rå salsiccia-pølse, og fordel små klumper af pølse-fyldet på pizzaen. Afslut med gavmilde mængder trevlet bøffelmozzarella, som fordeles på pizzaen.
Step 6. Placér pizzaen på den varme pizzasten eller bageplade.
Step 7. Bag ca. 8-10 min, til pizzaen er gylden på toppen og dejen er sprød.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...