21/11/2023
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god base i form af perlebyg, smagsrig fyld fra jordskokker og frugtsødme fra æbler, det sprøde fra ristede Piemontehasselnødder og så en olieeddikedressing med smagsnoter af timian til at binde alle herlighederne sammen giver til sammen en fyldig salat, der emmer af efterår og vinter.
Nyd den som tilbehør eller som en mættende frokost til 2 personer.
Ingredienser
- Vinaigrette
- 80 g Løgismose olivenolie
- 70 g Løgismose eddike æble og timian
- 40 g grov sennep
- 20 g dansk honning
- 1 stort skalotteløg
- 2 kviste frisk timian
- Salt og peber
- Salat
- 3 æbler
- 5 skrællede jordskokker
- 50 g kogt perlebyg
- 25 g grønkål
- 20 ristede Piemonte-hasselnødder
Sådan gør du
Vinaigrette
Step 1. Hak skalotteløg og timian fint.
Step 2. Vend honning, sennep og eddike sammen, til honningen er blødt ud og tilsæt derefter de resterende ingredienser
Step 3. Smag til med en anelse salt og peber
Salat
Step 1. Skær æbler og jordskokker i tynde skiver eller små tern.
Step 2. Skyl og snit grønkål fint.
Step 3. Hak hasselnødder groft.
Step 4. Vend det hele på nær nødder sammen med 2-3 store spsk. af vinaigretten.
Step 5. Anret i en skål og afslut med hakkede hasselnødder.
Tip
Tilsæt gerne Løgismose salattern – det giver både smag og tilfører en smule umami til salaten
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...