24/9/2023
|
Magasin 4 2023
Pasta med røget mørbrad, kantareller og hasselnøddeflager i flødesauce
De røgede noter fra svinemørbraden tilfører en dyb og intens smag, imens efterårets kantareller og piemontesiske hasselnødder giver en mild og delikat umamifylde. Det hele afrundet og balanceret med fløde. For et perfekt italiensk vin- & madmatch skænk da Nebbiolo fra Piemonte i glasset.
Ingredienser
- 50 g hasselnøddeflager
- 100 g røget svinemørbrad
- 200 g kantareller
- 250 g fettuccine
- 3 spsk revet parmesan
- Saft fra en halv citron
- 15 g Løgismose smør
- 2½ dl Løgismose piskefløde
- 1 knivspids muskatnød
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Opvarm en stor gryde med vand til pastaen og kog pastaen efter anvisning på pakken, så den er færdig samtidig med resten af retten.
Step 2
Rist hasselnøddeflagerne til de er lysebrune – pas på, da de nemt brænder på.
Step 3
Børst svampene fri for urenheder.
Step 4
Skær røget mørbrad i små tern ca. 0,5x0,5 cm og sæt til side.
Step 5
Kom smørret på en varm pande og steg svampene i smørret. Tilsæt fløde, muskatnød, parmesan og citron, når svampene er tilpas stegte. Varm det hele godt i gennem, så osten smelter og retten samler sig. Smag til med salt og peber.
Step 6
Hæld vandet fra pastaen. Placér den på to tallerkner og fordel svampestuvningen ovenpå og afslut med mørbradtern og hasselnøddeflager. Pynt gerne med ærtespirer eller andre grønne urter som timian.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...