12/8/2024
Pasta i tomatsauce med kyllingekødboller
Vores kok Kasper har ladet sig inspirere af klassikeren fra Lady og Vagabonden og lavet en tomatsauce med masser af basilikum, Løgismose færdigkogte kyllingekødboller og kogt spaghetti'en al dente. Så mangler du bare den rødternede dug, stearinlys og din udkårne eller pastaglade børn.
Ingredienser
- 16 stk Løgismose kyllingekødboller
- 2 dåser flåede tomater
- ½ dl Løgismose olivenolie
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 bdt basilikum
- 2 tsk tørret oregano
- 1 tsk sukker
- ½ tsk salt
- 1 dåse tomatpuré
- 500 g spaghetti
Sådan gør du
Step 1
Hak løg og hvidløg, og kom dem i en stor gryde eller pande med olivenolie. Der skal være plads til pastaen senere.
Step 2
Sautér løgene, til de er let gyldne.
Step 3
Tilsæt flåede tomater, oregano, sukker, salt og tomatpuré. Lad simre i 10-15 minutter.
Step 4
Sæt en stor gryde letsaltet vand til at koge.
Step 5
Tilsæt kødbollerne til tomatsaucen, og kog med ca. 5 minutter.
Step 6
Smid en god håndfuld basilikum i.
Step 7
Kom pasta i det kogende vand, og kog et minut kortere end instruktionerne på pakken, og overfør pastaen til gryden med tomatsovs. Hæld et par deciliter kogevand i gryden også.
Tip
Når der arbejdes med tomater, er et nip sukker den helt store hemmelighed. Det afrunder og fremhæver smagen af tomat.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...