31/1/2019
|
Magasin 1 2019
Passionsfrugtmousse
Denne opskrift på fløjlsblød passionsfrugtmousse er fra vores dygtige konditor på Nordre Toldbod og én af de mest populære produkter i montren. Servér moussen i små patentglas.
Ingredienser
- 300 g Løgismose piskefløde
- 200 g puré af passionsfrugt (ca. 12 stk. passionfrugter)
- 6 g gelatine (ca. 3-4 blade husblas)
- 75 g sukker
- 75 g pasteuriseret æggeblommepulver
Sådan gør du
Step 1.
Pisk fløden til en let og luftig flødeskum.
Step 2.
Halver passionsfrugterne og skrab frugtkødet ud i en si, placeret over en gryde. Pres saft og frugtkød gennem sien og sigt kernerne fra.
Step 3.
Lun passionsfrugtpuréen op i gryden. Udblød gelatinen/husblassen i koldt vand og smelt den i den lune puré. Lad puréen køle af til den er lunken.
Step 4.
Pisk æggeblomme og sukker hvidt og luftigt og vend den afkølede puré i æggemassen.
Step 5.
Fold herefter forsigtigt den piskede fløde med æggemassen, til den er ensartet, men den forbliver luftig. Fyld moussen på glas eller forme og lad den sætte sig i køleskabet i minimum en halv time. Hvis du bruger silikoneforme, bør moussen stå i fryseren natten over, for at du kan få den ud af formen.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...