16/2/2024
|
Magasin 1 2024
Pappardelle med lammeragout
Påsken er i vente og foruden påskekyllinger og æg, skal lam naturligvis på bordet – og hvad bedre end at kombinere det med lysten til retter fulde af varme, smag og umami og servere en lammeragout med parpadelle. En ret, der emmer af det autentiske, italienske landkøkken, hvor smagen og de gode råvarer aldrig kompromitteres. Heller ikke her!
Ingredienser
- 250 g hakket lammekød
- 3 fed hvidløg
- 50 g olie (6 spsk)
- 150 g gulerod (1 stor)
- 85 g bladselleri (2 stængler)
- 115 g løg (1 stk)
- 1 håndfuld friske krydderurter
- 2 dl hvidvin
- 3 dl vand
- 5 stk enebær
- 4 stk laurbærblade
- Salt og peber
- parmigiano reggiano eller Pecorino
- Parpadelle
- 175 g Løgismose Tipo 00
- 75 g semola di grano duro rimacinata (durumhvede)
- 3 stk æg
Sådan gør du
Lammeragout
Step 1. Rens hvidløg og knus med bredsiden af en kniv. Put i en gryde med olivenolie og tænd på middelhøj varme. Steg til hvidløget bliver lysebrunt.
Step 2. Tilsæt lam og tilbered til kødvæsken er kogt væk og kødet begynder at stege.
Step 3. Hak imens gulerod, bladselleri, løg, krydderurter og tilsæt til gryden sammen med enebær og laurbærblade. Tilbered til væsken fra grøntsagerne er kogt væk, og det begynder at stege.
Step 4. Tilsæt hvidvin og kog i 3-4 minutter.
Step 5. Dæk til med vand og lad det koge væk. Smag til med salt og peber.
Pasta
Step 1. Hæld mel og æg i en skål og rør til dejen er samlet. Ælt til sidst med hænderne, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hvile i mindst 1 time, men gerne 1 døgn.
Step 2. Del pastaen i fire dele og rul ud til lange pastaplader på en pastamaskine til ønsket tykkelse. Start fra tykkeste niveau.
Step 3. Fordel pladerne i længder af 20-30 cm, vend i rigeligt med mel, fold sammen og skær i langestrimler af 2 cm tykkelse.
Step 4. Fordel i mindre bunker og stil pastaen et tørt og gerne køligt sted indtil brug.
Servering
Step 1. Kog let saltet vand op i en stor gryde.
Step 2. Hæld saucen på en stor sautérpande og varm op.
Step 3. Kog pastaen i 2-3 minutter og overfør til panden sammen med ca. 2 dl af pastavandet.
Step 4. Tilsæt en masse parmesan og slyng panden rundt, mens pastaen koger færdig. Er saucen for tynd, kan du drysse lidt hvedemel i til ønsket konsistens.
Step 5. Servér straks med parmesan på toppen.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...