1/8/2019
|
Magasin 7 2019
Pæretærte
De søde og sprøde pærer er i sæson netop nu og vi kan derfor varmt anbefale at lade pærerne indgå i diverse kreationer i det søde køkken hvor pærens aroma kan få lov at brillere.
Her får du vores konditors bud på en dessert med pære.
Servér med et afkølet glas pære-brændevin.
Ingredienser
- Mørdej
- 125 g Løgismose smør
- 100 g flormelis
- 250 g hvedemel
- 1 helt æg
- Mazarin
- 1 æg
- 50 g marcipan
- 50 g sukker
- 50 g Løgismose smør
- 25 g hasselnødder
- 50 g hvedemel
- Pynt
- 2 stk pærer helst fast sort f.eks. Clara Frijs
- Grofthakket hasselnødder
- Tilbehør
- Løgismose creme fraiche 18%
- Polynetisk vanilje
- Sukker efter behag
Sådan gør du
Mørdej
Step 1. Brug en tærteform ca. 18 cm i diameter.
Step 2. Skær smørret i tern.
Step 3. Rør smørret med flormelis på en røremaskine i kort tid. Tilsæt mel og rør det godt sammen.
Step 4. Tilsæt ægget ved lav hastighed. Rør blandingen til en homogen masse og sæt på køl i minimum 2 timer.
Step 5. Rul dejen ud til ca. 3 mm tykkelse og læg over tærteformen.
Mazarin
Step 1. Blend sukker og marcipan sammen og tilsæt dernæst æg, Blend til massen samler sig.
Step 2. Smelt smør og blend i marcipanmassen.
Step 4. Blend hasselnødder til mel og vend melet i.
Bagning
Step 1. Saml mørdej og mazarin i en tærteform.
Step 2. Bag pærertærten ved 180 °C varmluft i 35-45 minutter. Tærten er færdig, når overfladen bliver gylden og mazarinen fast.
Vanilje-creme fraiche
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Rør vaniljekorn i creme fraichen og smag til med sukker eller flormelis.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...