Paella
Med Løgismose kylling, chorizo og rejer. Når man er i sommerhus, hvad enten det er eget eller lejet, skal middagen være let, selvfølgelig passe til god vin og kunne indeholde lidt af hvert afhængig af hvad havnen, købmanden og gårdbutikken har i sit udvalg. Paella er en ret fuld af sommer, som kan varieres i det uendelige alt afhængig af vin og tilgængelige råvarer. Lav gerne rigeligt og nyd resterne til frokost dagen efter.
Ingredienser
- Grønt
- 100 g ærter
- 2 stk tomater
- 3 fed hvidløg
- 1 stk skalotteløg
- Persille til pynt
- Citron til pynt
- Kød og fisk
- 1 stk Løgismose kylling bryst i tern (kan købes i Netto i hele landet)
- 100 g rejer
- 100 g chorizopølse
- Krydderier
- Salt og friskkværnet peber
- ½ tsk safran
- 1 stk laurbærblade
- 1 tsk tørret chili
- Desuden
- 5 dl ris (risottoris)
- 1 spsk olivenolie
- 2 dl hvidvin
- 5½ dl hønsebouillon
Sådan gør du
Step 1.
Kom olien i en tykbundet gryde og svits risene heri i ca. 4 minutter. Tilsæt hakket hvidløg, skalotteløg, salt, safran og laurbærblade og overhæld blandingen med hvidvin og hønsebouillon.
Step 2.
Lad det hele simre i ca. 20 minutter.
Step 3.
Skær kyllingebryst og chorizo i passende størrelser. Brun kyllingen af i lidt olie i en wok eller en dyb pande og tilfør chorizoen.
Step 4.
Hæld risblandingen inklusiv kogevandet, over kødet. Tilsæt ærter og rejer og smag til med salt, peber og chili.
Step 5.
Kog blandingen igennem til risene er helt møre og væsken kogt væk.
Tip
Pynt med persille, friske tomater og citronbåde og servér gerne paellaen direkte i panden.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...