1/9/2022
|
Magasin 5 2022
Ovnstegt Løgismose kylling
Helstegt Løgismose kylling er et skønt måltid og tilberedes kyllingen korrekt, er resultatet uovertruffen. Denne opskrift er også oplagt at prøve på grillen.
Ingredienser
- 1 stk Løgismose kylling
- Skrællen af en halv økologisk citron
- 3 fed hvidløg
- krydderurter , (salvie, rosmarin, estragon, timian etc.)
- 1 tsk piment d’espelette
- 3 spsk ekstra jomfru olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Forvarm ovnen til 170 ⁰C (Varm alternativt grillen op).
Step 2
Kom citronskal, pillede hvidløg og krydderurter ind i kyllingen.
Step 3
Smør kyllingen med olivenolie, og krydr med flagesalg og Piment d'Espelette.
Step 4
Steg kyllingen i ca. 1 time og 15 minutter, til den er gennemstegt. Vend kyllingen undervejs, og sørg for at hælde saft, fedt og olie, der lægger sig i bradepanden, over kyllingen i ny og næ. Det sikrer sprødt skind.
Step 5
Lad kyllingen hvile 15 min. før servering − det er alfa omega for en saftig og smagfuld kylling!
Andre forslag
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...