Ostetilbehør
Figenmarmelade, kompot af rødløg og pikante nødder.
Ingredienser
- Figenmarmelade med nougatine
- 500 g tørrede figner uden stilk
- 1 dl vand
- 1 stk appelsin saft og skal herfra
- 50 g rørsukker
- 75 g hakkede hasselnødder uden skal
- 75 g sukker
- Vand
- Kompot af rødløg
- 300 g balsamisk eddike
- 450 g brun farin
- 6 stk store rødløg
- 3 kviste timian
- Pikante nødder i akaciehonning
- 250 g blandede nødder uden hinde, f.eks. cashew, hassel eller mandler
- 2½ dl vand
- 1 tsk groft salt
- 2 tsk Piment d’Espelette
- 250 g akaciehonning
Sådan gør du
Figenmarmelade med nougatine
Step 1. Skær fignerne i tern og kom dem i en gryde, tilsæt vand, fintrevet skal og saft af appelsinen samt rørsukker. Lad fignerne simre ved svag varme, til det har konsistens som marmelade. Hold godt øje med gryden og rør af og til.
Step 2. Rist de hakkede hasselnødder på en pande, til de får en flot gylden farve, pas på, at de ikke brænder på.
Step 3. Kom sukkeret i en kasserolle og hæld lidt vand i, så sukkeret lige bliver mættet. Kog det derefter til en lys karamel. Vend de varme nødder godt rundt i karamellen. Hæld blandingen ud på et stykke bagepapir og lad den køle af.
Step 4. Hak eller knus nougatinen, du kan bruge kagerullen eller en kraftig kniv. Vend nougatinen i marmeladen og kom det i et skoldet sylteglas. Marmeladen holder sig i et par måneder på køl.
Kompot af rødløg
Step 1. Kog eddike og farin sammen, tilsæt skiveskårne løg og timian og lad kompotten simre i ca. 30 minutter under låg, til løgene er helt møre. Hæld kompotten på et skoldet sylte- eller henkogningsglas. Holder sig fint på køl i et par uger.
Pikante nødder i akaciehonning
Step 1. Kom nødderne i en kasserolle sammen med vand, salt og Piment d’ Espelette og kog vandet helt væk. Læg nødderne i et ildfast fad og bag eller tør nødderne i ovnen i ca. 30 minutter ved 150 grader. Læg de varme nødder i et skoldet syltetøjsglas og dæk med honning. Holdbarhed i ca. 2 måneder på køl.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...