31/5/2021
|
Magasin 5 2022
Nye danske kartofler med fjordrejer. friskost og citronverbena
Den danske sommer er et sandt råvare-mekka, som særligt frister fra det grønne rige. Her tager vores kok de nye danske kartofler under nænsom behandling med en opskrift, som udgør en herlig forret eller frokost på en sommerdag. Vil du have flere rejer for pengene kan du købe fjordrejer med skal, sætte dig om et bord i godt selskab, skænke den spanske hvidvin i glassene og rejerne er pillet førend I har set jer om; husk blot at have en ekstra flaske hvidvin på køl til servering – den første har det på magisk vis med at fordufte mens rejerne pilles.
Ingredienser
- 500 g nye, små danske kartofler
- 120 g pillede fjordrejer
- 100 g friskost
- 1 bundt citronverbena
- Olivenolie
- Salt og peber
- citronsaft
Sådan gør du
Step 1.
Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 5 min. Sluk for varmen og lad dem trække færdig under låg.
Step 2.
Smag fjordrejerne til med salt, peber og citronsaft.
Step 3.
Anret halve eller kvarte kartofler i en dyb tallerken med brud af friskost, fjordrejer og citronverbena. Afslut med citronverbena-blade, olivenolie og evt. andre friske urter.
Andre forslag
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...