Nem hjemmelavet bearnaise sauce
Få opskriften og tips til.
Ingredienser
- 2 stk æggeblommer
- 2 tsk god bearnaiseessens
- 2 spsk koldt vand
- 200 g klaret Løgismose smør (smeltet smør, uden valle)
- Havsalt
- Evt. lidt cayennepeber
- 2 spsk frisk hakket estragon
Sådan gør du
Step 1.
Hæld æggeblommer, bearnaiseessens og vand i en tykbundet gryde. Gryden sættes på varmen ved moderat varme under kraftigt piskning.
Step 2.
Det er vigtigt at man hele tiden pisker i massen. Langsomt vil æggemassen legere (tykne). Den legerede masse skal holdes i konstant piskning indtil den er helt tyk og cremet. Jo tykkere legeringen er des mere stabil bliver den færdige sauce.
Step 3.
Når æggemassen er færdiglegeret tages den af varmen og piskningen fortsætter. Den klarede lune smør piskes nu i massen langsomt. Det er vigtigt, at legeringen og smør begge er lune og har nogenlunde samme temperatur. Når smørret er pisket i, smages saucen til med havsalt og evt. cayennepeber. Afhængig af essensens styrke kan der smages til med lidt mere essens eller anden form for syre. Lige inden servering tilsættes den hakkede estragon. Saucen serveres straks.
Step 4.
En ægte bearnaise er aldrig rigtig varm, men lun. Hvis man har mod til det kan man godt forsigtigt varme saucen en smule, men pas på den ikke skiller.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...