30/9/2020
|
Magasin 6 2020
Moussaka
Mousakka er for grækerne, hvad lasagne er for italienerne. I moussaka er lasagnepladerne skiftet ud med aubergine og kartofler, og det hakkede kød er ofte lam fremfor gris og okse. Moussaka er en sublim hverdagsret til kolde og blæsende efterårsdage og vi kan anbefale at få varmen yderligere ved at servere tør og frisk græsk vin til retten.
Ingredienser
- Fyld
- 3 auberginer , skåret i skiver på ½ cm
- 500 g bagekartofler , skåret i skiver
- ½ olivenolie
- Salt og peber
- 500 g hakket okse- og/eller lammekød
- 1 lille dåse hakkede tomater
- 3 løg . fintsnittet
- 3 fed hvidløg , fintsnittet
- 1 spsk salvie , friskhakket
- 1 spsk rosmarin , friskhakket
- 1 spsk timian , friskhakket
- 1 spsk oregano , friskhakket
- 1 spsk mynte , friskhakket
- Bechamelsauce
- 100 g Løgismose smør
- 100 g Løgismose hvedemel
- 8 dl Løgismose sødmælk
- 2 æggeblommer
- 100 g parmesan , revet
- Muskatnød , revet
- Salt og peber
Sådan gør du
Fyld
Step 1. Krydr skiver af aubergine med salt og peber og dryp dem med olivenolie. Bag dem i ovnen ca. 30 minutter ved 150 °C. Steg kartoflerne let møre i olivenolie på en pande i olivenolie og lad dem herefter dryppe af på lidt køkkenrulle.
Step 2. Sautér løg og hvidløg på panden. Tilsæt det hakkede kød og steg det omhyggeligt. Tilsæt de hakkede, flåede tomater samt et skvæt vand og lad det simre i 30 minutter. Tilsæt krydderurterne og smag til med salt og peber.
Bechamelsauce
Step 1. Smelt smørret i en gryde, drys mel i og bag det af til det slipper grydens bund.
Step 2. Tilsæt mælken lidt ad gangen under omrøring.
Step 3. Rør til saucen er lind og der ikke er melklumper.
Step 4. Kog saucen igennem uden at det brænder på. Tilsæt revet parmesanost og smag til med muskatnød, salt og peber. Rør æggeblommerne i.
Samling
Step 1. Fordel i lag i et smurt ovnfastfad aubergine, kødsovs, kartofler, kødsovs, aubergine og til sidst bechamelsaucen.
Step 2. Riv parmesan henover og bag moussakaen ved 180 °C i ca. 25 minutter.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...