31/3/2019
|
Magasin 3 2019
Moderne rejecocktail med fjordrejer
De danske fjordrejer er en sand delikatesse og selvom de kan være lidt besværlige at pille, så er det umagen værd. Vores kokke lader den lille reje spille hovedrollen i deres version af en rejecocktail, som har fået en yderst velsmagende overhaling og et moderne tvist. Fjordrejen er i sæson fra april til oktober, så det er nu de er allerbedst.
Ingredienser
- 300 g fjordrejer
- 2 stk modne avocadoer
- ½ dl olivenolie , + lidt ekstra til marinering
- 1 fed hvidløg
- 2 skoleagurker
- 2 aflange tomater
- Citron
- Basilikum
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1. Pil fjordrejerne og marinér dem i lidt olivenolie, salt, peber, citron efter smag og finthakket basilikum.
Step 2. Blend de modne avocadoer med hvidløg og 0,5 dl olivenolie til en glat, blank puré.
Step 3. Smag til med salt, peber og citron. Snit skoleagurkerne og tomater tyndt.
Step 4. Anret avokado-puréen som en flad ring og læg rejerne på.
Step 5. Læg skiftevis en skive agurk og en skive tomat i en cirkel-vifte omkring rejerne og pynt til slut toppen med små basilikumblade.
Tip
Frys rejeskallerne ned og brug dem senere til reje-bisque.
Tip
Kom smør på en pande, tilsæt rejeskaller, lad det bruse op og tilsæt tomatpuré – brug reje-tomat-smørret til sauce hollandaise med en dejlig rejesmag.
Andre forslag
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...