31/3/2019
|
Magasin 3 2019
Moderne rejecocktail med fjordrejer
De danske fjordrejer er en sand delikatesse og selvom de kan være lidt besværlige at pille, så er det umagen værd. Vores kokke lader den lille reje spille hovedrollen i deres version af en rejecocktail, som har fået en yderst velsmagende overhaling og et moderne tvist. Fjordrejen er i sæson fra april til oktober, så det er nu de er allerbedst.
Ingredienser
- 300 g fjordrejer
- 2 stk modne avocadoer
- ½ dl olivenolie , + lidt ekstra til marinering
- 1 fed hvidløg
- 2 skoleagurker
- 2 aflange tomater
- Citron
- Basilikum
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1. Pil fjordrejerne og marinér dem i lidt olivenolie, salt, peber, citron efter smag og finthakket basilikum.
Step 2. Blend de modne avocadoer med hvidløg og 0,5 dl olivenolie til en glat, blank puré.
Step 3. Smag til med salt, peber og citron. Snit skoleagurkerne og tomater tyndt.
Step 4. Anret avokado-puréen som en flad ring og læg rejerne på.
Step 5. Læg skiftevis en skive agurk og en skive tomat i en cirkel-vifte omkring rejerne og pynt til slut toppen med små basilikumblade.
Tip
Frys rejeskallerne ned og brug dem senere til reje-bisque.
Tip
Kom smør på en pande, tilsæt rejeskaller, lad det bruse op og tilsæt tomatpuré – brug reje-tomat-smørret til sauce hollandaise med en dejlig rejesmag.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...