Millionbøf med kartoffelkompot
Ingredienser
- Millionbøf
- ½ dl vindruekerneolie
- 400 g hakket oksekød
- 2 stk store løg
- 2 fed hvidløg
- 1 kvist rosmarin
- 2 stk laurbærblade
- ½ l kalvefond alternativt kan du bruge vand og bouillonterning
- Lidt maizena
- ½ dl engelsk sauce
- 1 tsk dijonsennep
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. kulør , hvis du ikke har noget kalvefond i, kan den godt blive lidt bleg
- Kartoffelkompot
- 1 helt hvidløg
- 1 kg skrællede kartofler
- 2 dl Løgismose sødmælk
- 100 g Løgismose smør
- 1 stk porre uden top
Sådan gør du
Millionbøf
Step 1. Kødet steges i en brandvarm gryde, til det er ristet helt gylden. Løg og hvidløg hakkes fint og kommes i gryden, skru ned, lad løgene stege uden at tage farve. Tilsæt rosmarin, laurbærblade og kalvefonden. Lad saucen koge et par timer. Jævn den med maizenaen og smag til med engelsk sauce, salt og peber. Juster evt. millionbøffen med lidt sauce kulør.
Kartoffelkompot
Step 1. Hvidløg bages i en times tid ved 150 grader. Kartoflerne skrælles, skæres i tern og koges i usaltet vand til de er helt møre. Vandet hældes fra og gryden kommes tilbage på komfuret hvor resten dampes væk.
Step 2. Mens kartoflerne koges, varmes mælk og smør op i en gryde med fin snittet porreringe. Mos kartoflerne og rør mælkeblandingen i lidt af gangen. lad hvidløget køle lidt af, og pil dem, mos dem til pure i en morter eller brug bladet på en kniv. Kom hvidløget i kartoffel kompotten og smag til med salt og sort peber og lidt citron saft, nu må du ikke røre i mosen mere, da den så vil blive "lang".
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...