Mazarintærte
Med kirsebær
Ingredienser
- Mørdej
- 65 g koldt Løgismose smør
- 50 g sukker
- 125 g Løgismose hvedemel
- 1 stk æg
- Mazarin
- 200 g marcipan
- 100 g flormelis
- 100 g blødt Løgismose smør
- 25 g Løgismose hvedemel
- 100 g smuttede, finthakkede mandler
- 2 stk æg
- Pynt
- 50 g finthakket mørk chokolade 55-60%
- 100 g Amarena-kirsebær
- 100 g ristede hasselnødder
Sådan gør du
Mørdej
Step 1. Rør smør og sukker godt sammen, tilsæt melet og til sidst ægget. Ælt dejen hurtig sammen. Arbejd ikke for meget med den, da den så trækker sig sammen under bagning. Rul dejen i husholdningsfilm og læg den på køl i ca. 1 time. Rul dejen ud på et meldrysset bord, læg den i en smurt tærteform og stil den på køl, imens du laver mazarinmassen.
Mazarin
Step 1. Rør marcipan og flormelis sammen. Tilsæt smør, mel og de finthakkede mandler og til sidst æggene et ad gangen. Fyld mazarinmassen i tærtebunden og bag den ved 175 grader i ca. 20-25 minutter.
Step 2. Tag tærten ud af ovnen og drys den med chokoladen. Fordel kirsebærrene og de ristede hasselnødder oven på den nu smeltede chokolade.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...