1/11/2021
|
Magasin 9 2021
Marinerede julesild med appelsinskal
Julefrokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier givet kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til julefrokost, giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!
Ingredienser
- 15 stk små udvandede salt-sildefileter
- 1⅗ dl lagereddike
- 1 dl brun farin
- ½ dl vand
- 10 laurbærblade
- 1 kanelstang
- 2 stk stjerneanis
- 1 spsk hele korianderfrø
- 1 tsk sennepsfrø
- 1 spsk allehånde
- 2 tsk hel sort peber
- ½ tsk tørret chili
- 3 stk nelliker
- 2 cm ingefær
- ½ appelsin skallen herfra
- 1 løg i skiver
Sådan gør du
Step 1.
Kog eddike, vand og farin sammen, og tilsæt krydderier, løg og appelsin og lad det koge med i 2 min.
Step 2.
Køl lagen ned, og tilsæt sildene. Sørg for at lagen dækker sildefileterne helt, pak evt. ind i en tætsluttende pose.
Step 3.
Opbevar på køl. Sildene er fine efter 1 døgn, men meget bedre efter et par uger.
Andre forslag
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...