15/2/2024
|
Magasin 1 2024
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre sunde. Dertil er de propfyldt med protein, hvilket giver en god mæthedsfornemmelse. Ikke alle mættende retter behøver være kødfulde, og således kan denne cremede og friske linseret med spinat, citron og persille snildt serveres som både forret og hovedret med et godt brød til eller som tilbehør til stegt fisk – mere behøves ikke.
Ingredienser
- 5 dl belugalinser
- 1 fed hvidløg
- 2 laurbærblade
- 50 g olivenolie
- 300 g rødløg i strimler
- 1 dl god balsamico
- 40 g grov sennep
- 200 g Løgismose creme fraiche 18%
- 1 citron skal heraf
- ¼ bundt bredbladet persille
- 50 g Comté eller Gruyere
- 150 g skyllet spinat
Sådan gør du
Step 1. Skyl linser godt og kog i velsaltet vand efter anvisning på pakken sammen med laurbærblade og hvidløg. Sluk for blusset, når linserne er møre og lad dem trække i vandet.
Step 2. Sautér rødløg i olivenolie og glacér i balsamico.
Step 3. Tilsæt linserne sammen med et par spsk. af kogevandet.
Step 4. Tilsæt sennep, montér med creme fraiche og vend forsigtigt sammen. Riv skal fra citron, hak persille og riv ost. Smag til med salt og peber, citronskal, hakket persille og revet ost.
Step 5. Vend skyllet spinat i lige linserne umiddelbart før servering. Det skal gerne beholde lidt struktur.
Step 6. Servér retten som forret eller hovedret med godt brød til eller som tilbehør til stegt fisk eller helstegt kylling.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...