Luciabrød
Svensk bagværk med safran.
Ingredienser
- 2½ dl Løgismose sødmælk
- 50 g Løgismose smør
- ½ tsk safrantråde
- 40 g sukker
- 25 g gær
- 125 g yoghurt 10%
- 420 g Løgismose hvedemel eller Løgismose Tipo 00 mel
- 1 stk æg til pensling
- Pynt
- Lidt korender
Sådan gør du
Step 1.
Lun mælken i en kasserolle og smelt smørret i den lune mælk. Knus safrantråde og sukker i en morter eller blend sukker og safran i blenderen. Opløs derefter safranblandingen og gær i den lune mælk.
Step 2.
Tilsæt yoghurt og mel og rør dejen glat og smidig på røremaskinen. Læg et fugtigt viskestykke over skålen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter.
Step 3.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 15-20 stykker, som rulles til fingertykke pølser. Giv pølserne form som et ”S”. Sæt evt. nogle af ”S’erne” sammen.
Step 4.
Læg luciabrødene på en bageplade med bagepapir, lad dem igen hæve til dobbelt størrelse i ca. 10-20 minutter alt efter temperatur og størrelse, hvorefter de pensles med sammenpisket æg og pyntes med korender. Varm i mellemtiden ovnen op til 225 grader.
Step 5.
Bag luciabrødene i ovnen ved 225 grader i 5-8 minutter. Læg brødene på en bagerist til afkøling.
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder med vores yndlingsopskrift på de små krydrede, søde ka...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Æbleskiver med kærnemælk og vanilje
Æbleskiver hører sig helt og holdent til, når vi lader julefreden sænke sig med et varmt og krydr...
Kernerugbrød uden surdej
Karamelliseret løgtærte med munster
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...