1/10/2021
|
Magasin 8 2021
Løgismose lørdagskylling
Lørdagskyllingen hittede i den grad i 80’erne. I dag har den stort set taget hele ugen med storm. Det giver mening – især, når grundmaterialet er vores franske, fritlevende kylling.
Ingredienser
- Løgismose lørdagskylling
- 1 hel Løgismose kylling , delt i 8 stykker (kan købes på Føtex.dk eller i alle Netto-butikker)
- 100 g Salsa macha
- 1200 g blandede grøntsager , f.eks. kartofler, peberfrugt, løg, jordskokker m.fl.
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Sådan gør du
Del kyllingen i 8 stykker og smør den ind i Salsa macha.
Bag den i et ildfastfad i varmluftsovn ved 200 °C i ca. 35 minutter.
Bag grøntsager vendt med olivenolie, salt og peber i ca. 45 minutter i et andet ildfast.
Servér det hele med groft brød og en grøn salat vendt med klassisk vinaigrette.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...