30/10/2023
|
Magasin 5 2023
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin, citron og vin (Beaujolais Nouveau naturligvis). Resultatet er mørt, saftigt kød og en smagfuld sauce tilberedt i én, der serveres med franske kastanjer, bagte jordskokker og friske brombær. Bon Appetit.
Ingredienser
- 1 Løgismose kylling
- 100 g Løgismose Tipo 00
- 500 g jordskokker
- 150 g brombær
- 4 kviste rosmarin
- 1 citron
- 1 helt hvidløg
- 3 dl rødvin (gerne Beaujolais Nouveau)
- 100 g Løgismose smør
- 3 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 150 g kastanjer
- ½ bundt persille
- Salt
- Eventuel meljævning
Sådan gør du
Step 1
Rens og halvér jordskokker. Placér dem i et ildfast fad og krydr med olivenolie, salt og en kvist rosmarin. Steg i ovnen ved 200 °C i cirka 20 minutter.
Step 2
Del kyllingen i lår med overlår og bryst med vingestykke. Del brystet i to. Vend kyllingestykkerne i mel og krydr med salt. Brun kødet godt af ved middel varme i en jernpande eller gryde i cirka 10-15 minutter.
Step 3
Halvér hvidløg og citron og brun en halvdel af hver på stegefladen i samme pande som kyllingen.
Step 4
Hæld vin ved, tilsæt den resterende rosmarin og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt vand – kyllingen skal dækkes helt. Kog op og sæt hele panden eller gryden i ovnen ved 200 °C i 20-30 minutter. Tjek, om kyllingen er tilberedt.
Step 5
Hæld væden fra kyllingen over i en anden gryde og varm op. Jævn eventuelt saucen, hvis du ønsker den tykkere.
Step 6
Fordel jordskokker og kastanjer rundt om kyllingen og varm hele panden igen i ovnen ved 200 °C i 5 minutter.
Step 7
Top med persille og friske brombær umiddelbart før servering.
Step 8
Nyd retten med godt surdejsbrød og en let grøn salat.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...