17/10/2024
|
Magasin 6 2024
Løgismose kokkens opskrift på berberiand
Her får du Løgismose kokkens opskrift på den perfekte andesteg af frilandsberberiand. En opskrift der giver mørt, saftigt kød og sprødt skind.
Opskriften du gerne vil gentage år efter år!
Ingredienser
- 1 Løgismose Frilandsberberiand
- 3 æbler
- 6 kviste timian
- 4 skalotteløg
- 1 pose Økologiske Agen svesker fra Agen
- 1½ liter vand
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Tjek anden for fjer udvendigt, og tag indmaden ud. Skær gump og vingespidser af, og læg dem i bunden af en let smurt bradepande med en rist ovenpå.
Step 2
Skær æbler og løg i grove tern, og vend dem sammen med svesker, timian, salt og peber. Kom fyldet i anden, og luk med kødnåle.
Step 3
Tør anden af med køkkenrulle, og gnub skindet med generøse mængder havsalt. Læg anden på risten med brystet opad, og stil den i en forvarmet ovn ved 230 °C varmluft i 30 min., til skindet er gyldenbrunt. Hold øje, og vend eventuelt anden undervejs.
Step 4
Skru ned til 160 °C, og hæld 1,5 l vand i bradepanden. Lad anden stege videre i ca. 1 time og 15 min. Skru derefter ned til 130 °C, og steg i yderligere 30 min.
Step 5
Tag anden ud, og lad den trække 20-30 min., før den skæres ud. Giv eventuelt anden, med brystsiden opad, 4-5 min. ved ovnens grillfunktion lige inden udskæring for at gøre skindet sprødt igen.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...