Lammekrone med spæde glaserede grøntsager
Lammekrone er et regulært festmåltid og vil med garanti bidrage til den gode stemning omkring middagsbordet. Du vælger selv om lammet tilberedes i ovnen eller på grillen. Hvis du ikke har tålmodigheden til selv at pudse lammekammen af, rense ribbenene og binde kronen op, er det et job, din slagter kan gøre i et snuptag.
Ingredienser
- Lammekrone
- 1 stk lammekrone bundet op af to afpudsede kamme a ca. 1 kg
- 2 spsk olivenolie
- 4 kviste finthakket timian
- 4 kviste finthakket rosmarin
- Salt og friskkværnet peber
- Glaserede grøntsager
- 8 stk rødløg med top
- 8 stk gulerødder
- 8 stk pastinakker
- 8 stk violette artiskokker
- 8 stk rødbeder
- 1 stk finthakket skalotteløg
- 2 spsk Løgismose smør
- ½ dl balsamicoeddike
- 4 kviste finthakket timian
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Lammekrone
Step 1. Pensl lammekronen med olivenolie og krydr med timian, rosmarin, salt og peber. Sæt lammekronen på grillen eller i en forvarmet ovn ved ca. 180 grader og steg den, til kernetemperaturen er ca. 52 grader. Lad kronen hvile i 10 minutter inden servering.
Glaserede grøntsager
Step 1. Gør grøntsagerne i stand. Hvis de er små og fine tilberedes de hele, ellers skæres de i rustikke stykker. Grill grøntsagerne, til de er gyldne og møre. Beregn ca. 10 minutter. Kom imens skalotteløg, smør og balsamico i en gryde og kog det godt sammen ved middel varme. Læg grøntsagerne i en bradepande eller dyb skål og hæld grydens indhold over. Tilsæt hakket timian, krydr med salt og peber og vend det hele godt sammen.
Step 2. Sæt lammekronen i en præsentabel pande eller på et skærebræt og fyld den med garnituren. Trancher lammekronen ved bordet.
Tip
Hvis du synes, retten mangler en sauce, kan du servere en skysauce eller en god vinaigrette til.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...