Lammekølle i saltdej
Denne saltdej kan du bruge til mange formål. prøv også at bage hel fisk og fjerkræ ind i saltdej. Dejen kan krydres med lige præcis de urter, som du holder mest af, og som passer til den ret, du vil lave.
Ingredienser
- Lammekølle
- 1 stk lammekølle
- 1 spsk vindruekerneolie
- Saltdej
- 600 g groft salt
- 3 dl vand
- 350 g pasteuriseret æggehvide
- 850 g Løgismose hvedemel
- 4 kviste hakket rosmarin
- 4 kviste hakket timian
- 4 fed hvidløg
- 1 stk citron skal herfra
- 2 stk sammenpiskede æg til pensling
Sådan gør du
Lammekølle
Step 1. Brun køllen godt på en pande i olie og læg den til side.
Saltdej
Step 1. Rør alle ingredienserne sammen til saltdejen og lad den hvile i ca. 15 minutter.
Step 2. Del dejen i to stykker og rul hvert stykke ud. Læg det ene stykke af dejen i en bradepande med bagepapir i bunden, læg køllen ovenpå og afslut med det øverste lag saltdej. Pensl kanterne og det øverste lag saltdej med sammenpisket æg og tryk dem godt sammen.
Step 3. Bag lammekøllen i en forvarmet ovn ved 180 grader, til den har en kernetemperatur på 50 grader. Lad den derefter hvile i mindst 15 minutter.
Step 4. Det vil helt sikkert imponere familie og gæster, hvis du tager køllen med ind til bordet. Brug en stor kniv til at åbne saltdejen med og lad duften brede sig. Læg herefter køllen over på et skærebræt og skær den ud ved bordet.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...