31/3/2020
|
Magasin 2 2020
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres her med friske og sprøde bitre salater, der giver dejligt modspil til den karakteristiske lammesmag. Servér retten til påskefrokosten og lad den fungere lidt som flæskestegen til julefrokost; som frokostens hovedrolle.
Ingredienser
- Lam
- 1 kg
- 1 kvist rosmarin
- 1 kvist timian
- 2 fed hvidløg groft snittet
- Salt og peber
- 600 g små kartofler halveret
- Bitter salat
- 1 stk radicchio
- 1 stk frisée salat
- 2 stk endives
- 1 stk skalotteløg
- ½ citron saften heraf
- Bredbladet persille til pynt
Sådan gør du
Step 1.
Tænd ovnen på 220 °C. Tag en kniv og rids fedtet på lammekammen, rids også gerne ned igennem senerne, men ikke ned igennem kødet! Krydr lammekammen med friskkværnet peber og uraffineret havsalt.
Step 2.
Læg lammekammen på en stegepande med moderat temperatur med sværen opad og steg af i 12-15 minutter. Kom herefter lammekammen i ovnen på en bradepande i 12-15 minutter. Kom rosmarin og timian samt hvidløg ved under stegningen.
Step 3.
Læg de halverede kartofler på stegepanden med snitfladen nedad og steg dem godt af så de tilberedes i lammefedtet, til de har let bid. Når lammet er ude af ovnen, skal det hvile i 15-20 minutter før servering.
Step 4.
Gør salatbladene klar mens lammekammen hviler; skyl og rens salaten for sand.
Step 5.
Skær skalotteløg i tynde ringe.
Step 6.
Anret salaterne på et stort fad.
Step 7.
Når lammekammen har hvilet, varmes den igen i ovnen i yderligere 2-5 minutter ved 220 °C. Skær herefter kammen i ‘chops’ ved at skære mellem benene og anret herefter på salaten.
Step 8.
Hæld lammefedt og hvidløg fra stegepanden samt citronsaft over salaten og top med skalotteløgsringe og bredbladet persille.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...