1/7/2022
|
Magasin 4 2022
Laks en papilotte
Laks en papilotte er klassisk fransk og æstetisk hverdagsmad. Et måltid samlet i en pakke. Laksen dampes sammen med grøntsager, vin og urter. I Christians version er der nye løg, små karotter og urter fra haven. Det er vel sommer.
Alle elsker laks! Laksen må siges at være en af danskernes yndlingsfisk. Laks er nem at tilberede på et utal af måder, smager himmelsk og indeholder en masse gode fedtstoffer – laks er altid et hit! Køb laks af ordentlig kvalitet, det smager ganske enkelt bedre. Gerne færøsk eller islandsk laks.
Ingredienser
- 2 laksestykker , uden skind à 150 g pr. stk.
- 200 g små, kogte kartofler
- 200 g blandet grønt , f.eks. små nye løg, spæde gulerødder osv.
- 2 skiver citron
- 50 g Løgismose smør
- 2 kviste frisk dild
- 1 dl tør hvidvin
- Salt og peber
- 2 ark bagepapir
- Kødsnor
Sådan gør du
Step 1
Skyl og skær grøntsagerne i mundrette stykker.
Step 2
Blanchér i letsaltet vand; sænk grøntsagerne ned i letsaltet kogende vand. Overhæld med koldt vand, når de er let møre. Tiden afhænger af grøntsagernes størrelse.
Step 3
Lav portionspakker med grønt og laks; placér kartofler og grøntsager i midten af et stykke bagepapir og krydder dem med salt og peber. Læg et stykke laks på grøntsagerne. Placér små klatter smør samt citronskiver og dildkviste på laksen. Krydder med salt og peber. Hæld ½ dl hvidvin i hver pakke. Saml herefter de 4 hjørner på bagepapiret og bind et stykke kødsnor omkring, så pakken lukker tæt.
Step 4
Sæt pakkerne i et ildfast- eller støbejernsfad og bag dem enten i ovnen ved 180 °C i 20 minutter eller på grill ved indirekte varme i 20 minutter.
Step 5
Klip toppen af bagepapiret og servér dem straks.
Tip
Find nye danske kartofler fra Esromgaard i butikken på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...