1/4/2025
|
Magasin 1 2025
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose kyllingeskrog. For der skal ikke meget til for at lave en fond, der sparker selv supermarkedets dyreste fond af banen – og som ekstra bonus er du med til at begrænse madspild.
Frys fonden ned i forskellige størrelser, og glæd dig til at opleve, hvad en god fond gør ved en hjemmelavet ramen, minestronesuppe, saucen til bollerne i karry og aspargesrisotto. Ja, der skal ofte kyllingefond i en ret, og tænk, hvis du selv stod bag den!
Ingredienser
- 1 skrog fra Løgismose kylling
- 2 gulerødder
- 2 stænger bladselleri
- 2 løg
- 4 laurbærblade
- 5 stk enebær
- 10 stk peberkorn
- 1 spsk salt
- Krydderurter som timian, rosmarin og persille
Sådan gør du
Step 1
Kom skroget i en stor gryde, og dæk det med vand.
Step 2
Kog vandet op ved middelhøj varme og fjern løbende skummet fra overfladen – det giver en mere klar fond.
Step 3
Tilsæt de resterende ingredienser. Kog i 1-2 timer og sigt derefter fonden. Reducér fonden, til den smager skønt.
En del af madspilsklubben
Fødevareministeriet har oprettet en ny klub – Klub 12-3. En madspildsklub, hvis formål er at samle ledende virksomheder i et fælles arbejde for at mindske madspil i Danmark.
Hos Løgismose er arbejdet for at mindske madspil – også i leverandørkæden – en del af vores ambitiøse bæredygtighedsstrategi. Derfor er vi naturligvis om bord for derigennem at være med til at sætte dagsorden for at mindske madspild i fremtiden.
Læs mere hos Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Tip
Orker du ikke at sætte en fond over, hver gang du har et nyt skrog fra en helstegt kylling, så frys skroget ned og lav først en stor portion kyllingefond, når du har samlet 3-4 skrog.
Tip
Princippet er det samme, hvis du f.eks. har marvben eller okse- eller kalveskank tilovers fra en portion Ossobuco. Du får den skønneste fond, som du f.eks. kan bruge til oksekødssuppe eller svampesauce.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...