Kyllinge-ballotine
Med stuvede svampe
Ingredienser
- Ballotine
- 2 stk bagekartofler
- 100 g bacon i tern
- 1 stk finthakket skalotteløg
- 1 håndfuld persille
- 4 stk kyllingebryster med vingeben
- 500 g svinenet (fås i velassorterede supermarkeder eller bestil det hos din slagter)
- Salt og friskkværnet peber
- Stuvede svampe
- 500 g blandede svampe , f.eks. tragtkantarel, violet heksering, østershatte og brun champignon
- 2 stk finthakkede løg
- 1 kvist timian
- ½ dl portvin
- 5 dl Løgismose piskefløde
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Ballotine
Step 1. Skræl bagekartoflerne og skær dem i fine tern og rist dem på en pande sammen med bacon, til kartoflerne er møre, og baconen sprød. Tilsæt skalotteløg og persille og smag til med salt og peber. Lad kartoffelblandingen køle af.
Step 2. Skrab vingebenene rene for kød og sener. Skær 4 stykker svinenet på størrelse med et A4 ark. Læg et kyllingebryst på hvert stykke og fordel et jævnt lag af kartoffelblandingen ovenpå. Fold svinenettet stramt om brysterne og steg dem i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter.
Step 3. Lad brysterne hvile i ca. 5 minutter, inden de serveres.
Stuvede svampe
Step 1. Rens svampene og hak dem fint. Læg dem i en stor gryde og sauter dem sammen med løgene. Tilsæt timian og portvin, lad portvinen koge ind, til den næsten er væk. Hæld fløden på og kog ind, til konsistensen bliver tyk og cremet. Smag til med salt og peber.
Step 2. Skær ballotinen igennem og anret den på lune tallerkner sammen med de stuvede svampe.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...