Løgismose i Netto
Kylling i flødesovs
Med Løgismose kylling
Ingredienser
- Kylling
- 1 stk Løgismose kylling
- 1 bundt persille
- 1 spsk Løgismose smør
- 3 dl vand
- Salt og friskkværnet peber
- 1½ dl hønsebouillon
- Flødesauce
- Bouillon fra Løgismose kylling
- 2 spsk Løgismose hvedemel
- ½ dl vand
- 1 dl Løgismose piskefløde
- kulør efter ønske
- 1 nip sukker
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Kylling
Step 1. Skyl kyllingen fri for evt. blodrester og dup den tør med køkkenrulle. Drys salt og peber ind i kyllingen og fyld den herefter med persille.
Step 2. Smelt smørret i en stor gryde og brun kyllingen på alle sider. Læn evt. kyllingen op ad grydens kanter, når den skal brunes på siden.
Step 3. Drys kyllingen med salt og peber, hæld hønsebouillon i gryden og læg låg på. Lad kyllingen simre ved jævn varme i 45-60 minutter.
Step 4. Kyllingen er færdig, når kødsaften er klar, hvis man stikker en lille kniv ind ved lårbenet. Hvis saften er rød, skal kyllingen have lidt mere.
Step 5. Hæld væden/bouillonen fra kyllingen over i en lille gryde og hold kyllingen varm, imens saucen laves.
Step 6. Ønskes sprødt skind på kyllingen, kan man sætte den i ovnen og grille den, imens saucen tilberedes.
Flødesauce
Step 1. Skum evt. det øverste gule fedtlag af bouillon med en ske. Bring bouillonen i kog og ryst en meljævning af hvedemel og vand.
Step 2. Tilsæt meljævningen til den kogende bouillon under piskning og lad saucen koge et par minutter til den tykner og melsmagen forsvinder.
Step 3. Tilsæt fløde og kulør til saucen og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker og eddike for at afrunde smagen yderligere.
Servering
Step 1. Server saucen til den grydestegte kylling samt stegte champignon og bagte rodfrugter.
Tip
Mangler du vin til maden? Løgismose Hvid No. 01 passer alletiders til retter med kylling.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...