31/3/2020
|
Magasin 2 2020
Kylling danoise
Fransk, fritgående kylling med noget så dansk som rabarber og agurkesalat. Det er ægte mormormad og farver, der på tallerkenen emmer af forår. Servér med et veltempereret glas Pinot Noir eller Riesling.
Ingredienser
- 1 stk Løgismose kylling
- 800 g kartofler
- Agurkesalat
- 1½ stk agurker
- 2½ dl lagereddike
- 1 dl vand
- 4 spsk sukker
- Salt og peber
- Rabarberkompot
- 1 bundt rabarber
- 175 g sukker
Sådan gør du
Agurkesalat
Step 1. Snit agurk i din ønskede form og læg i et dørslag og drys med salt. Lad dem trække i 20 minutter. På den måde trækkes væden ud og de saltes let.
Step 2. Opløs sukkeret i eddike og vand og drys med peber og evt. nelliker, laurbærblade eller korianderfrø.
Step 3. Kog lagen op. Knug væden ud af agurkerne i dørslaget og skyl dem godt. Hæld den let afkølede lage på agurkerne. Lad dem trække min. 30 minutter.
Rabarberkompot
Step 1. Skær rabarberne i stykker på 1-2 cm og kom dem i en gryde med en smule vand i bunden.
Step 2. Fyld sukkeret på. Lad det småsimre til rabarberne er tilpas udkogte, men stadig har struktur.
Kylling
Step 1. Tænd ovnen på 230 °C varmluft. Krydr kyllingen med rigeligt salt og peber. Når ovnen er varm, sættes kyllingen ind i ovnen. Skru ned til 190 °C efter 15 minutter og giv kyllingen yderligere 20 minutter.
Step 2. Tag nu kyllingen ud og lad den hvile mindst 25 minutter. Før servering sættes kyllingen igen ind i ovnen ved 230 °C i 5-7 minutter.
Step 3. Husk at koge kartofler: Kog dem i 5-10 minutter i saltet vand, skru ned og lad dem hvile i det varme vand i yderligere 10 minutter eller til de har den ønskede fasthed.
Step 4. Servér nu kyllingen med agurkesalat, rabarberkompot og små kartofler.
Tip
Du kan lave både agurkesalat samt rabarberkompot flere dage i forvejen. Fordobler du ingredienslisten, kan du bruge agurkesalaten til dine frikadeller eller leverpostej og rabarberkompotten på din yoghurt.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...