Konditorens kransekage
Til nytårsaften eller bare til nydelse.
Ingredienser
- 500 g bitter marcipan evt. Summerbirds marcipan
- 50 g sukker
- 100 g flormelis
- 1 dl æggehvider (1 dl = 4 æggehvider)
Sådan gør du
Step 1.
Rør marcipanen sammen med sukkeret og flormelisen. Tilsæt herefter æggehviderne og rør det hele godt igennem.
Step 2.
Lad dejen trække på køl natten over. (min. 12 timer) Når du tager dejen ud, tjekker du at der ikke er sukkerkrystaller i dejen. Hvis der er, så lad den trække yderligere et par timer i køleskabet.
Step 3.
Herefter former du dejen i den ønskede facon og bager dem i ovnen i ca. 8-14 minutter ved 150 grader. Det afhænger meget af form. De skal være let gyldne, men stadig ganske bløde i midten.
Step 4.
Vi anbefaler stænger af 15 cm. 2-3 cm. I bredden.
Step 5.
Når de er bagt, lader du dem køle ned og derefter pyntes med glasur.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...