Konditorens julekage
Allerede i starten af november kan du lade tørrede frugter overhældt med whisky og rom, blive til årets julekage. Den klassiske julekage, som har irsk oprindelse er resultatet af tålmodighed og gode råvarer og det kan virkelig smages hvordan de tørrede frugter har trukket den rige smag af mørk rom og whisky til sig. Udover de tørrede, alkoholmættede frugter er kagen spækket med nødder og udsmykningen er en kunstart i sig selv. Der breder sig altid en helt særlig julestemning i butikkerne når kagen er færdig til julesalget, og vi tør godt garantere for uforbeholden julestemning og velsmag i hver eneste julekage.
Ingredienser
- Udblødt tørret frugt
- 100 g mørke rosiner
- 100 g Sultana lyse rosiner
- 100 g kirsebær uden sten
- 100 g tørrede tranebær
- 100 g abrikoser
- rom
- whisky - ikke røget
- Julekage
- 100 g blødt saltet Løgismose smør
- 100 g brun sukker
- 100 g æg
- 100 g Løgismose hvedemel
- 500 g udblødt tørret frugt
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- ½ tsk ingefærpulver
- ½ tsk muskatnød
- 100 g blandede nødder
- Alkohol - gerne whisky eller rom
Sådan gør du
Udblødt tørret frugt
Step 1. Dæk frugterne med lige dele Rom og Whisky og film skålen/fadet. Lad det stå og trække ved stuetemperatur i minimum 14 dage og gerne en måned.
Julekage
Step 1. Bland smør og sukker sammen. Tilsæt æg lidt ad gangen og rør rundt til en ensartet masse. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen til en dej.
Step 2. Hæld dejen i en smurt form og bag kagen ved 155 °C i ca. 45-50 minutter.
Step 3. Tag kagen ud af ovnen og mens den stadig er varm, overhæld den med alkohol, så toppen bliver fugtig. Sæt ild til kagen til alkoholen er brændt af – det stopper med at brænde af sig selv.
Tip
Servér kagen som den er, eller pynt med tørret frugt, sigtet flormelis og evt. udskåret marcipan.
Tip
Julekagen kan holde sig en måneds tid – og er der mere spiritus i, endda lidt længere.
Andre forslag
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Svampet chokolade-kastanjekage
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...